piektdiena, 2016. gada 3. jūnijs

Projekts "Dzīvo aktīvi, dzīvo Izvaltā!" noslēdzies

Biedrība “ATTĪSTĪBAI” no 2015.gada 5.oktobra līdz 2016.gada 31.maijam Izvaltā īstenoja Borisa un Ināras Teterevu fonda finansēto projektu “Dzīvo aktīvi, dzīvo Izvaltā!”.
Tā laikā:
b  Notikušas āķošanas nodarbības skolēniem. Radošajās nodarbībās bija iespēja apgūt nepieciešamās zināšanas un iemaņas āķošanā. Dalībnieki apguva ne tikai prasmes veidot darbiņus āķošanas tehnikā, bet arī pabeigt tos līdz galam - izveidojot - spilventiņus. Āķošana aizrāva ne tikai meitenes, bet arī zēnus.
b Noorganizētas radošās nodarbības bērniem, izmantojot smilšu lampu. Simbolu, attēlu valoda un smiltis – sensens materiāls, kas ir viegli birstošs, bet rosina veidot un radīt.  Tajās bērni varēja veidot smilšu kūkas, kalnus, pilis un tuneļus, ļaut smiltīm birt caur pirkstiem. Rušinoties terapeitiskajā smilšu lampā, bērnos šķietami nesasniedzamais, dziļi zemapziņā iegulušais tapa saprotams ar rokām, ikreiz tika radīta maza pasaule, izstāstīts kāds stāsts.
b  Noorganizētas bezmaksas masāžas 30 personām. Veciem un vientuļiem cilvēkiem – masāžas uzlaboja viņu fizisko veselību un  arī viņu garīgo, emocionālo veselību, jo masāžas iepriecināja sirdis ar komunikāciju un rūpēm par cilvēkiem. Vairākumam tās bija pirmās masāžas mūžā. Arī strādājošajiem un jaunajām māmiņām tā bija neatsverama palīdzība jeb dāvana gan naudas, gan pieejamības ekvivalentā.  Kāds protams palika ārpus šīm 30 personām. Taču tika ievērots princips – priekšroka vecajiem cilvēkiem, jaunajām māmiņām un strādājošie pārstāvēja vairākas organizācijas Izvaltā.
b  Izvaltā ir aktivizējušies iedzīvotāji, kuri vēlas saglabāt un uzlabot savu,  savu bērnu veselību, paaugstinot savu dzīves kvalitāti, aktīvi piedaloties veselības veicināšanas pasākumos. Tika organizētas un aktīvi apmeklētas vingrošanas nodarbības pieaugušajiem. Izveidots uzskates materiāls ar vingrojumu kompleksu, lai dalībnieki varētu vingrot arī mājās un turpināt to darīt kopīgi nākotnē.
b   Noorganizētas izglītojošas nodarbības veselīga dzīvesveida popularizēšanā divās grupās: viena grupa - bērniem un jauniešiem, to vadītāja fizioterapeite E. Seriha, otra grupa - pieaugušajiem un senioriem, to vadīja lektors ārsts, neirologs, med. dr. J. Pogumirskis. Ņemot vērā mūsdienu dzīves specifiku, kad liela daļa dienas tiek pavadīta sēžot, vai arī tajā vērojamas monotonas un vienveidīgas kustības, daudzi mēdz sūdzēties par dažādiem veselības problēmu simptomiem. Tādēļ ikviens, kas apmeklēja seminārus un praktiskās nodarbības, uzzināja vairāk, kā ar efektīviem, bet vienkārši ievērojamiem paņēmieniem mazināt sāpes, kā pārtiku pārvērst enerģijas un spēka „donorā”, lai ikdiena mūsu ķermenim būtu komfortabla un ērta, kā vairot dzīvesprieku, kā arī daudz citus vērtīgus ieteikumus, kas noderēs ikdienā jaunam un vecam visa mūža garumā.
b  Organizētas apmācības jauniešiem "Iekšējās pasaules harmonizācija". Pamattēma - sevis pilnveidošana, cenšoties iepazīt, kopt un veidot savu iekšējo pasauli. Apmācībās risināja praktiskus jautājumus, ietverot reālu mērķu izvirzīšanu un to realizāciju noteiktā laika posmā. Tās bija kā stratēģiska intervence cilvēka iekšējā pasaulē, kā process, kas deva iespēju apzināt savu maksimālo potenciālu. Apzinoties, ka katrs pats veido savu likteni.
b   Pasākums “Zelta gadi”  izvērtās par gada labāko un vērēnīgāko pasākumu Izvaltā, tajā piedalījās vairāk kā 160 dalībnieki, godināti tie izvaltieši, kas sasnieguši  cienījamu vecumu vai nodzīvojuši skaistu un ilgu kopdzīvi laulībā.

Projektā gaitā tiešā mērķauditorija pārsniedza 330 personas.

Biedrība “ATTĪSTĪBAI” šogad martā nosvinēja savus piecus darba gadus, atskatoties uz darbības gados paveikto var atzīt, ka paveikts ļoti daudz. Un aiz katra projekta vai pasākuma ir cilvēki, kuri tos organizēja. Tas, vai lauki šodien ir vide, kur vērts dzīvot, ir atkarīgs no mums pašiem – cik mūsos ir gaišo īpašību, vai protam sadarboties un pateikt labu vārdu tiem, kas domā un darbojas plašāk. Lielu paldies par ieguldīto darbu gribam teikt biebrības biedriem, brīvprātīgā darba veicējiem, sadarbības partneriem.
                    Biedrības “ATTĪSTĪBAI” darba grupa


       Krāslavas Vēstis

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru