piektdiena, 2015. gada 6. marts

Konference/forums


Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.  Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Par informācijas saturu atbild biedrība „ATTĪSTĪBAI”.


Turpinājumā plkst.13.00,  Kino mēnesis 100 Latvijas novados, sociālās kampaņas par atbildīgu pārtikas patēriņu “Beidz spēlēt pārtikas cirku!” ietvaros tiks demonstrēta dokumentālā filma 
“Laimes ekonomika”, kuru no 20. marta līdz 25. aprīlim vairāk nekā 100 Latvijas novados varēs noskatīties ikviens interesents. 
“Vientuļi cilvēki nekad nav laimīgi, un globalizācija rada ļoti vientuļu planētu,” saka aktīviste un filmas autore Vandana Šiva (Vanda Shiva). Filmas centrālā ass iezīmē mūsdienu globālās krīzes – klimata pārmaiņas, terorismu, finanšu krahu - , savijot tos ar ļoti personīgiem stāstiem, par cilvēkiem, kuri jūtas depresīvi un tukšās patērētāju sabiedrības nomākti. Iemesls? Globālo korporāciju radīta pasaule, kurā pirmajā vietā vienmēr ir peļņa un patēriņa palielināšana, nevis cilvēks. Un kāds tam ir risinājums? Lokalizācija. Atgriešanās pie kopienu sabiedrības, kurā cilvēki zina, kā klājas kaimiņam un pārtiku iegādājas pie tuvumā dzīvojošā zemnieka, nevis lielveikalā.” 
           
Kampaņu organizē biedrība Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) kopā ar tās biedriem vides organizāciju “homo ecos:” un “Latvijas Zemnieku federāciju”. Visi kino seansi ir bez maksas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru