otrdiena, 2015. gada 31. marts

  

Projekts “AUDZ un DARI lielākas lietas”, Nr.2012.EEZ/DAP/MIC030

Notika apmācības - Brīvprātīgo darba organizēšana



2015.gada 30. un 31.martā notika divu dienu apmācības - "Brīvprātīgo darba organizēšana". Apmācībās piedalījās 15 dalībnieki.
Dienas parasti sākās ar kopīgām sarunām pie kafijas galda un sākās ar apli, kurā katrs varēja izteikties, pastāstīt par sevi. Nosaukt savu vārdu, ko dara dienas lielākajā daļā un ar ko lepojas pēdējā gada laikā. Arī dienas  noslēgumā beidzās ar apli, katrs izteicās, ko viņam deva šī diena un kā jūtas.  Šo divu dienu apmācību laikā no lektores Ausmas Pastores varēja mācīties to vienkāršumu ar kuru viņa runā, prasmi sarežģītās lietas padarīt visiem saprotamas un vienkāršas. daudziem domas mainījās par brīvprātīgo darbu - izrādās, ka tas nemaz nav viegli. Dažs pat izteicās ar joku, ka laikam algotu darbu vieglāk organizēt nekā brīvprātīgo darbu. 
Šo divu dienu apmācību laikā Ausma Pastore mums pastāstīja un mēs apskatījām tādus jautājumus kā:
·         Ētikas standarti - uzvedības kodekss.
·         Ko dod brīvprātīgais darbs tā darītājam?
·         Praktiski instrumenti brīvprātīgo darba aktivitāšu nodrošināšanai, ieviešanas procesa īstenošanai.
·         Brīvprātīgo darba plānošana, ieviešana un izvērtēšana.
Protams, ka apskatot šīs tēmas daudziem radās savi jautājumi, kurus Ausma tūdaļ pat risināja un atbildēja.
Mēs saskatījām atšķirību starp brīvprātīgo darbu un to ko saucam strādāt brīvprātīgi. It kā sarežģītas lietas, bet ja tās pasniegtas tik vienkārši un saprotami, tad ko gan tur mums nesaprast?
Katras dienas beigās katrs sev guva kādu jaunu informāciju, atziņas, izsecināja un pārdomāja tās lietas, kas katram pašam svarīgas. Apmācību nobeigumā tika svinīgi izsniegtas apliecības, katrs aizgāja ar savām jaunām domām, pārdomām, ar cerībām un ticību, ka mēs visi esam tie, kas varam kaut ko mainīt, lai tiktu paveiktas aizvien vairāk labās lietas.


Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.  Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Par informācijas saturu atbild biedrība „ATTĪSTĪBAI”. 








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru