piektdiena, 2015. gada 20. marts

Pilsoniskā līdzdalība Izvaltas pagastam


Izvaltā, šī gada 20.martā notika Forums-konference “Pilsoniskā līdzdalība Izvaltas pagastam”.
Pasākuma mērķis bija uzrunāt iedzīvotājus, kuri dzīvo vienā pagastā, lai veicinātu to pašiniciatīvu un mazinātu komunikācijas barjeru, rosinātu sadarboties un meklēt esošo problēmu risinājumus.

Sadarbība starp organizācijām bija priekšnoteikums un veiksmes atslēga, lai forums noritētu veiksmīgi. Tajā piedalījās vairāk nekā 40 interesentu. Plašu pārskatu un aktuālu informāciju lauku iedzīvotājiem, sniedza kooperatīvās sabiedrības “Izvalta” valdes priekšsēdētājs V.Stivriņš. 

Biedrības “ATTĪSTĪBAI” priekšsēdētāja I.Leikuma sniedza pārskatu par biedrību, par tās mērķiem, īstenotajiem projektiem un  aktualitātēm un izvaltiešu līdzdalību. Iedzīvotājiem bija iespēja uzdot jautājumus, diskutēt savā starpā. Diemžēl, jautājumu nebija daudz. Tika izteiktas pašu iedzīvotāju iniciatīvas, ierosinājumi.  

Šis bija otrais forums. Ceram, ka situācija mainīsies ar katru nākamo aktivitāti. Dažiem dalībniekiem tas bija pirmais solis kopīgai komunikācijai gan savā starpā, gan starp organizācijām.

Izvaltieši uzskata, ka Izvaltai jābūt ziedošākai un sakoptākai- nepieciešams izvietot un labiekārtot jaunus vides objektus. Tāpēc ir ticība, ka daļu ideju spēs īstenot iedzīvotāji.

Tika iesniegti priekšlikumi biedrības darbības programmai 2014 – 2020.
Sadarbības partneri: kooperatīvā sabiedrība “Izvalta”, Izvaltas pagasta pārvalde, tai skaitā Tautas Nams, Tautas Bibliotēka, Izvaltas pamatskola.  

Forumu-konference organizēja biedrība “ATTĪSTĪBAI” projekta “AUDZ un DARI lielākas lietas” (Nr.2012.EEZ/DAP/MIC030)ietvaros.



Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.  Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Par informācijas saturu atbild biedrība „ATTĪSTĪBAI”.







Turpinājumā interesenti, sociālās kampaņas par atbildīgu pārtikas patēriņu “Beidz spēlēt pārtikas cirku!” ietvaros, varēja noskatīties dokumentālo filmu “Laimes  ekonomika”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru